Нежна грижа за околоочния контур

Deal Score+1

Кожата около очите е изключително нежна и деликатна. Точно по тази причина се налага да се отнасяме много внимателно. Дебелината и е едва 0,5 мм, не съдържа мастни жлези и мускули, които да съхраняват и пазят нейната еластичност. При по-грубо нанасяне на крем, кожата може лесно да се травмира и постепенно да увисне. Тя е подложена на постоянно влияние от околната среда и въздействието на нашите емоции. Всяка мимика, усмивка или намръщване напрягат кожата и я разтягат или свиват.

Появата на бръчките в тази област на лицето е почти неизбежна.

Как да действаме?

Не е трудно да запомним какви трябва да бъдат движенията, когато нанасяме крем около очите или почистваме тази зона от замърсявания и грим. Специално с почистването на грима трябва да се внимава много. Движенията трябва да бъдат леки, нежни без натиск и без търкане. Отстраняването на грима е най-добре да става с разгримиращ продукт специално пригоден за околоочния контур. Слага се тампончето върху затвореното око и след това се плъзва леко по клепача от външния край в посока навътре. Не се сменя посоката напред-назад върху клепачите, за да не се разтегне кожата. Кремът се нанася с леки кръгови движения от вътре навън и нагоре. Съвсем малко околоочен крем е достатъчен и за двете очи. Нанася се с безименния пръст (на него имаме по-слаба мускулатура, което означава по-слаб натиск).

Какъв крем да изберем?

Имайте предвид, че дори и най-добрият крем за лице не е подходящ за околоочния контур. За тази зона трябва да се използва специално предназначен продукт. Причината от една страна е, че кремовете за лице съдържат съставки, които могат да раздразнят очите, да доведат до подпухналост и зачервяване, а и често не са подходящи за тази зона. Самият крем се избира според индивидуалните потребности: срещу бръчки, тъмни кръгове под очите, подпухване, загуба на еластичност и блясък…

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare