Какво трябва да знаете за серумите за лице

Deal Score+2
9.99 лв. 32.90 лв.

Какво трябва да знаете за серумите за лице optimalsТова е средство с максимална концентрация на активните съставки за решение на определен проблем: борба с бръчките, пигментни петна, обезводняване…

Серумът се използва в допълнение към дневния или нощния крем и е най-силното средство за грижа за кожата. Има серуми, които могат да се ползват самостоятелно като крем за лице, но за предпочитане е това да става нощем.

Каква е разликата между серум и крем?

Серумът е много лека текстура на концентрирани активни вещества. Кремът има по-плътна текстура, тъй като той има за цел да реши няколко задачи наведнъж – овлажнява, подхранва и защитава.

Кога трябва да започнем да използваме серум?

Ако сте от жените с перфектна кожа на лицето и очите – не ви е нужен. Но ако ви притеснявават първи бръчки, сив тен на лицето, сухота или дразнене, по-добре се насочете към серум, подходящ за проблемите на вашата кожа. За да я запазите по-млада за дълго, ще ви помогнат серуми с антиоксиданти – те намаляват негативното въздействие на околната среда. При първите бръчки трябва да вземете серум на базата на гликолова и хиалуронова киселина или с витамин А и го използвайте най-малко три пъти в седмицата, за да регенерира и подхранва кожата, да ускорява обновяването на клетките и да стимулира производството на колаген в кожата. За изсветляването на кожата използвайте серум с витамин B3, а за повдигането ѝ – с липопептиди.

Кога е по-добре да се нанася?

Могат да се наасят и сутрин, и вечер, но кожата реагира по различен начин на активните вещества в различното време на денонощието. Наситените с витамини серуми помагат за стимулирането на обновяването на клетките по време на сън. През деня за кожата е необходима UV защита, защита от токсини и обезводняване, затова хидратиращите и освежаващи серуми с антиоксиданти е добре да се нанасят сутрин.

Как се използва серумът?

Достатъчни са няколко капки, които да нанесете върху добре почистената кожа на лицето и деколтето, непосредствено преди да нанесете крема: благодарение на леката текстура активните компоненти проникват бързо в кожата. Ползването на серум за лице може да бъде постоянно или на отделни курсове два или четири пъти в годината.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare